IMAGO BLAUWDRUK HYPOTHEEKVERSTREKKERS 2020

Om als hypotheekverstrekker te weten welk beeld hypotheekadviseurs van je organisatie hebben, hoe je presteert en hoe zich dat verhoudt tot de concurrent voert Blauw Research ieder jaar de Imago Blauwdruk (IB) Hypotheekverstrekkers uit. Met de onderzoeksresultaten bieden wij inzicht in hoe je organisatie en je concurrenten als merk gezien worden door adviseurs en hoe dit zich ontwikkelt. Op basis hiervan kan je organisatie bepalen of de doelen zijn behaald. Hiermee bieden wij ondersteuning bij het bepalen van strategische beleid- en communicatieplannen voor je organisatie.

De IB Hypotheekverstrekkers helpt je bij het beantwoorden van belangrijke vragen zoals:

 • Hoe bekend ben je als hypotheekverstrekker onder hypotheekadviseurs?
 • Wat is je voorkeurspositie?
 • Welke verstrekker levert de beste performance?
 • Wat vinden hypotheekadviseurs belangrijk in hun keuze voor een verstrekker?
 • Spreekt je imago hypotheekadviseurs aan?
 • Op welke fronten kun je je onderscheiden van de concurrentie?
 • Hoe kun je als verstrekker anticiperen op de keuzemotieven van de adviseurs?
 • Doelgroep

  De Imago Blauwdruk voeren wij uit onder hypotheekadviseurs. Deze zijn onder te verdelen in de volgende categorieën:

 • Hypotheekwinkels
 • Assuratie tussenpersonen
 • (zelfstandig) Financieel adviseurs
 • Opzet onderzoek

  Blauw Research streeft er naar 450 hypotheekadviseurs te interviewen. Het uitgangspunt is om minimaal 60 enquêtes af te nemen van adviseurs die jouw organisatie beoordelen.


  Beeld in de markt

  Hoe meten we het imago van de hypotheekverstrekkers?

  Het imago wordt gemeten voor hypotheekverstrekkers die wij als onmisbaar beschouwen voor de benchmark. Naast het imago brengen wij ook de bekendheid in kaart van hypotheekverstrekkers. Het imago bestaat uit verschillende onderwerpen die elk jaar kritisch worden bekeken met de opdrachtgever. Samen bepalen we de meest relevante onderwerpen die in het onderzoek mee worden genomen. We meten het imago onder hypotheekadviseurs.

  Het overzicht hieronder geeft weer van welke hypotheekverstrekkers de bekendheid en het imago in kaart worden gebracht. Mocht je een imagometing voor je organisatie willen, dan zien we je inschrijving graag voor 19 juni 2020 tegemoet. Alleen met een intekening voor deze datum kan een imagometing tijdig in gang gezet worden. Bij zowel het imago als het performance onderdeel kan je benchmarken met alle grote, en in overleg kleinere, verstrekkers.

  Hoe beoordelen adviseurs je dienstverlening?

  Het is mogelijk om naast imago de performance van je organisatie te meten. Hoe tevreden zijn de hypotheekadviseurs over je organisatie en bevelen zij je aan? Daarnaast krijg je inzicht in de specifieke aspecten van jouw dienstverlening waar hypotheekadviseurs enthousiast over zijn en de punten waar je extra aandacht aan moet besteden. Op deze manier krijg je haakjes om je processen te optimaliseren. We geven ook aan welke onderdelen het meest van invloed zijn op het totaaloordeel over jouw dienstverlening en dus performance.

  Rapportage

  Rapport met samenvatting, aanbevelingen en visuele ondersteuning

  Deelnemers aan de IB Hypotheekverstrekkers 2020 ontvangen een uitgebreide rapportage, met daarin een samenvatting van onze visie op de belangrijkste ontwikkelingen in de hypotheekmarkt. Daarnaast beschrijven we de belangrijkste resultaten voor jouw organisatie. Dit geven we weer in de context van de gehele markt en we staan stil bij jouw positie ten opzichte van de directe concurrentie. Ook zorgen we voor concrete aanbevelingen om de communicatie, maar ook dienstverlening verder te kunnen aanscherpen. Elk onderwerp en thema zal op een aparte slide aandacht krijgen, ondersteund door het gebruik van grafieken en visuals. De vragenlijst en het rapport zullen dit jaar nóg actueler en aansprekender zijn.

  Blauw kan de resultaten indien gewenst (online of als dat mogelijk is bij jullie op kantoor) toelichten. Tijdens deze kantoorpresentatie zullen wij voor het management en/of andere betrokkenen de belangrijkste uitkomsten voor je organisatie uiteenzetten en deze resultaten samen met de aanwezigen nog beter kunnen duiden.

  Kwalitatieve verdieping

  Om goed te begrijpen hoe je als verstrekker kunt inspelen op de wensen en behoeften van de adviseurs en hoe ze precies aankijken tegen verschillende thema’s, biedt Blauw een kwalitatieve verdieping aan. We gaan met 6 adviseurs in gesprek over thema’s die voor jou als verstrekker belangrijk en relevant zijn, maar gaan ook dieper in op de performance van de verstrekker. Deze (online) gesprekken leveren rijke informatie op waarmee conclusies en aanbevelingen nog scherper kunnen worden ingestoken. Daarnaast heb je als deelnemer aan deze module de mogelijkheid om verder invulling te geven aan de gespreksleidraad. De inzichten van deze single interviews met adviseurs verwerken we in jouw overall rapportage over het onderzoek. Daarnaast staan we bij de presentatie over het onderzoek (online of tegen die tijd bij jullie op kantoor) uitgebreid stil bij de uitkomsten van de gesprekken.

  Wil je concrete haakjes om jouw performance verder te verbeteren en goed begrijpen hoe adviseurs tegen belangrijke thema’s aankijken? Dan is deze module een must!

  Gouden spreekbuis

  De sterkste positieve ontwikkeling in bekendheid en imago


  Net als voorgaande jaren sluiten we de Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers af met de uitreiking van de Gouden Spreekbuis. Deze prijs is een initiatief van Blauw Research en is bedoeld voor de hypotheekverstrekker die zich in dat jaar nadrukkelijk op het netvlies van de hypotheekadviseurs heeft gebrand en de sterkste positieve ontwikkeling in bekendheid en imago heeft bewerkstelligd. In 2018 won ABN AMRO de Gouden Spreekbuis Hypotheekverstrekkers en in 2019 won Aegon deze prestigieuze prijs. We zijn benieuwd wie de prijs dit jaar in ontvangst mag nemen!

  Inschrijven

  Geef voor 19 juni aan of je deelneemt!

  Je kunt kiezen uit het volgende aanbod:


  Basic: imago onderzoek €9.900,-*

  Uitgebreid: imago onderzoek en module ‘Performance’ €14.400,-*

  Compleet: imago onderzoek, module ‘Performance’, met kwalitatieve verdieping en kantoorpresentatie €21.500 dit jaar met speciale coronakorting! voor 18.000,-

  *Bedragen zijn exclusief BTW, bij opdrachtverlening wordt 100% in rekening gebracht.

  Planning


  De planning van de Imago Blauwdruk Hypotheekverstrekkers 2020 ziet er als volgt uit:

  19 juni: Sluiting inschrijving, definitieve lijst Hypotheekverstrekkers

  3 juli: Finaliseren vragenlijst

  17 juli - 14 augustus: Veldwerk

  17 augustus: Verwerking resultaten

  25 september: Oplevering rapportage


  Heb je nog vragen?

  Laat het ons weten

  Inge Jansen-de Kruijf

  Research Manager

  06-12063093

  Inge.deKruijf@blauw.com


  Wilco Wigboldus

  Research Consultant

  06-51630967

  Wilco.wigboldus@blauw.com


  Jos Vink

  CEO

  06-24612921

  Jos.Vink@blauw.com